Hans Achterhuis houdt Le Roy lezing 2015

hans achterhuis webHans Achterhuis, emeritus hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit van Twente, zal op zaterdagmiddag 31 oktober 2015 tijdens het jaarlijkse TIJD-symposium in Heerenveen de Le Roy-rede houden. Achterhuis schreef in het kader van de maand van de filosofie in 2003 het boekje "Werelden van tijd" waarin hij een verband legt tussen het globaliserings-proces van de afgelopen eeuwen en de beleving van onze levenstijd.
Momenteel werkt Achterhuis aan een boek over de duitse filosofe Hannah Arendt. In de Le Roy rede zal hij zowel putten uit "Werelden van tijd" als uit zijn nieuwe boek.

Lees meer...

Nieuwe uitgave van Jurgen Jasper nu te koop

jurgen boekje Hems coverjurgen boekje HemsTer ere van het onlangs aantreden van Hems Zwier als voorzitter van Stichting Tijd heeft Jurgen Jasper een uitgave ontworpen in een kleine oplage (35 stuks). Deze uitgave bevat foto's van Jurgen Jasper en een tekst van filosoof Bram Esser uit Rotterdam.

De omslag is gezeefdrukt, het binnenwerk geprint en het geheel is afgewerkt met een cahiersteek. De uitgave kost 13,- incl. verzendkosten. Hebt u interesse voor deze unieke uitgave? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jurgen Jasper maakt als sinds jaar en dag de affiches en publicaties voor de Stichting TIJD. Meer informatie kunt u vinden op zijn website.

 

Boek over 'ritme' van Denker des Vaderlands Marli Huijer

Ritme Marli HuijerOp 19 maart 2015 verschijnt bij uitgeverij BOOM een herdruk van het boek "Ritme, op zoek naar een terugkerende tijd" van de denker des vaderlands prof.dr. Marli Huijer. Het boek, dat eerder in 2011 uitkwam, beschrijft hoe wij tegenwoordig een verstoord ritme hebben door de 24-uurs economie en de permanente prikkels waaraan we worden blootgesteld. Huijer onderzoekt hoe we nieuwe ritmes kunnen ontwerpen die toepasbaar zijn in de moderne tijd, en komt o.a. met de oplossing om een ministerie van tijdsordening in het leven te roepen. 

U kunt het boek nu alvast bestellen

Uitnodiging onthulling wensboom Le Roy tuin

Wensboom Le Roy tuinU bent van harte uitgenodigd op zaterdag 21 maart 2015, het begin van de lente, bij de ingebruikname van een wensboom in de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden, op de hoek Kennedylaan / Rembrandtlaan. Het initatief voor deze wensboom komt van Zita de Vries, een van de vrijwilligers die vrijwel dagelijks in de Le Roy tuin aan het werk is.

Lees meer...

Oranjewoud Festival 2015 ook in Ecokathedraal

festival oranjewoudOok in 2015 zal een deel van de inmiddels al weer 4e editie van het Oranjewoud Festival zich afspelen in de Ecokathedraal, met als titel "Wanderings 1". Naast de excursie met uitleg over de Ecoathedraal, zal er dit jaar ook muziek te horen zijn! Maar liefst een kleine 30 koperblazers van Soli Brass uit Leeuwarden zullen een toepasselijk muziekstuk ten gehoren brengen: "In C" van Terry Riley uit 1964.

Lees meer...