Beste Bezoeker,
Over 4 weken is het zo ver: de 15e editie van het jaarlijkse gehouden TIJD-symposium waarbij we stilstaan bij de stand van zaken rond de stichting TIJD die Louis en Inge Le Roy in 2001 hebben opgericht. Wat hebben we het afgelopen jaar gedaan en vooral wat zijn de ontwikkelingen waar we ons de komend jaren op gaan richten. Een ijkpunt wat we samen met u en een aantal interessante sprekers en (klein)kunstenaars willen beleven op woensdagmiddag 31 oktober 2018. Dit jaar een speciale #LF2018 editie in het Posthuis Theater in Heerenveen!
De hoofdrolspelers stellen zich in deze nieuwsbrief graag aan u voor.
Graag tot ziens op 31 oktober! Oh ja, toegang is slechts 10,-! Reserveren kan hier online.
Met vriendelijke groet, Stichting TIJD Posthuis Theater
TIJD-symposium: dagvoorzitter Merel Melief
Merel Melief is hoofdredacteur van het tijdschrift Noorderbreedte dat burgers en vakmensen wil inspireren tot zorgvuldige omgang met de noordelijke leefomgeving. Ze is dagvoorzitter bij het TIJD-symposium.
Merel is altijd op zoek naar manieren om het beste in elkaar naar boven te halen. Want het is daar waar mensen elkaar ontmoeten dat er iets bijzonders kan ontstaan. Het zijn dan ook niet haar studies filosofie en journalistiek waar ze het meest van leert maar de plekken waar ze komt en de bijzondere mensen die ze daar spreekt. Met veel plezier is ze sinds 2016 projectleider bij Roeg & Roem
TIJD-symposium: Enno Zuidema, stedebouwkundige

Zuidema is per 1 september 2018 hoofd stedenbouw, strategic en urban planning bij het bekende architectenbureau MVRDV in Rotterdam. MVRDV en Zuidema kennen elkaar al lang. Met MVRDV werkte hij zowel in het onderwijs aan de Academie van Bouwkunst, met Nathalie de Vries zat hij in het bestuur van OASE magazine en recent in het aardbevingsgebied Groningen.
In Noord-Nederland is hij bekend van o.a. zij betrokkenheid bij Places of Hope, een project in het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 (#LF2018). Bij Places of Hope wordt onderzocht hoe het Noorden zich kan profileren als goed vestigingsklimaat, ondanks negatieve aspecten als aardbevingen, bevolkingsdaling, energietransitie, verdroging en verzilting. In april 2018 startte Places of Hope het Atelier Het zelfbewuste Noorden waar deze vragen werden onderzocht.
Hij is stedenbouwkundige, veranderaar, strateeg en inspirator.
TIJD-symposium: one-womanshow van Marjolein de Graaff
Marjolein de Graaff. Foto Angeliek de Jonge
In haar planeetreddende one-womanshow Deugzucht springt Marjolein de Graaff moeiteloos van de sloppenwijken van Jakarta, via de uiteinden van het universum in de helikopter van de Franse president. Met subtiele humor baant zij zich een weg door wegwerpfeestjes en de kleren van de doden. Bij vlagen vilein, dan weer poëtisch en troostend: dit is cabaret voor de doordenker.
Een mix van verhalen, kleinkunstliedjes en een toefje klassiek!
TIJD-symposium: Jan Doevendans

Jan Doevendans kwam uit Brabant voor Biologie aan de RUG naar Groningen, switchte naar HBO Biologie-Aardrijkskunde, werd met Buitenbedrijf BBZ (BewustBuitenZijn) een van de eerste zelfstandige (stads)ecologen in Nederland en bracht ecologie via lezingen, radio- en tv-optredens en talloze rapporten onder de aandacht van een breed publiek.
Voor zijn grote kennis over natuur in de bebouwde omgeving, vocht in woningen en zijn liefde voor onderzoek aan, en huisvesting van, vogels en vleermuizen blijft hij werken door heel Nederland, vooral voor Quickscans, “zwam”, insecten en zwaluwen. Oorzaak en gevolg is altijd de basis en het delen van kennis de grootste drijfveer. Door zijn brede handigheid komen oplossingen voor flora en fauna vaak praktisch en snel.
TIJD-Symposium: schilderijen van Marijke Pieters

De sprekers van het TIJD-symposium van 31 oktober 2018 stellen zich de komende weken aan u voor:
Marijke Pieters (1967) reageert in haar werk op het leven: een complex systeem, waarin chaos en balans steeds in meer of mindere mate aanwezig zijn.
Het proces van kijken is voor Pieters essentieel. Sinds 2016 is ze bezig met een project dat is ontstaan na haar bezoek aan de Ecokathedraal in Mildam, waar ze in een opwelling besloot een schets te maken in inkt met een takje dat daar lag. Het was de basis voor een serie werken die vanaf 2 oktober 2018 t.m 9 december 2018 te zien zijn in Museum Heerenveen. Deelnemers aan het TIJD-symposium krijgen t/m zondag op vertoon van het toegangsbewijs voor het TIJD-symposium korting op de tentoonstelling m Museum Heerenveen!
TIJD-symposium: Le Roy lezing door Ad Marijs

De Le Roy lezing zal tijdens het TIJD-symposium van 31 oktober 2018 worden gehouden door Ad Marijs. Marijs is econoom en theoloog en is werkzaam als docent aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarnaast publiceert hij boeken, waaronder een boek over de Sustainable Development Goals van de VN en de manier waarop bedrijven met hun Marketing rekening kunnen met deze doelen.
Dit boek is uitgegeven in 2018 en heeft als titel "Sustainable Development goals en duurzaam marketingmanagement". Het staat momenteel op ee 32ste plaats in de top 100 van best verkochte managementboeken, en gaat over de marketing bij bedrijven die zich willen richten op de Sustainable Developmente Goals (SDG) zoals die in 2015 door de Verenigde Naties zijn vastgesteld. Het doel van deze SDG's is om ecologische, sociale en economische waarden te behouden. In 2030 zouden deze doelen bereikt moeten zijn.
In zijn Le Roy rede zal hij onderzoeken in hoeverre wij gelukkig kunnen zijn zonder daarbij te streven naar steeds meer rijkdom maar rekening houden met de sustainable development goals.
Ook aawezig zijn bij het symposium op 31 oktober? Bestel online kaarten bij het Posthuis Theater in Heerenveen of koop op de dag zelf de kaarten bij de kassa.
Ontwerp affiche 15e TIJD-symposium van Jurgen Jasper

Ook dit jaar ontwierp grafisch ontwerper Jurgen Jasper het affiche voor het TIJD-symposium. Het is het 10e affiche dat hij heeft ontworpen.
U kunt het ontwerp in PDF-formaat hier downloaden . Wij stellen het zeer op prijs als u het affiche wilt afdrukken en ophangen!
Jasper over het ontwerp:"Voor de ontwerpen heb ik mij gericht op het woord ‘Minimalisme’. Wat betekent dat voor een affiche? Het ‘hoogstnoodzakelijke’: dit heb ik vertaald naar:
- open letters, in lijn, dus geen verspilling van inkt
- schreefloze letters, dus geen inkt verspillen aan ‘schreven’
-
Zo min mogelijk kapitalen, dus geen verspilling van inkt daaraan
-
Geen overbodige foto's / tekst; toevoeging cq verklaring Stichting TIJD heb ik weggelaten, alsmede de verklaring van de spreker van de Le Roy lezing
-
Geen ‘www’ voor de URL
-
Geen ‘bold’ en groot/klein gebruiken in het programmablad; minimalistisch structuur gegeven aan de tekst
-
Geen afbeeldingen gebruiken, alleen het hoogstnoodzakelijke; tekst
Affiche in PDF-formaat hier downloaden . Wij stellen het zeer op prijs als u het affiche wilt afdrukken en ophangen!
________________________________________________________
Bent u al TIJDGENOOT / Vriend van de Stichting TIJD Steun ons door een jaarlijkse donatie vanaf € 10,- zodat wij onze doelstellingen kunnen verwezenlijken, samen met u. Als Culturele ANBI-stichting is het voor u én voor ons fiscaal aantrekkelijk. Wordt vandaag nog TIJDGENOOT en lees de voordelen.
________________________________________________________

|