In deze zomerse tijd van vakantie willen wij graag uw aandacht vestigen op een uitvoering van Loftlûd in de ecokathedraal in Mildam op zondag 28 juli. Ook zijn we bezig met het toegankelijker maken van de ecokathedraal in Heerenveen voor mensen die slecht kunnen zien of slecht ter been zijn.
U bent van harte uitgenodigd om de ecokathedralen van Mildam en Heerenveen te bezoeken deze zomer! Graag tot ziens.
Muziekimprovisatie met poëzie op zondag 28 juli 2019
Op zondag 28 juli 2019 zal Loflûd in de ecokathedraal van Mildam twee keer een voorstelling geven. Loftlûd improviseert met taal, muziek en ruimte. Loftlûd is ontstaan uit een idee om samen sfeervolle improvisatiemuziek te maken. De uitdaging was om met het geluid van de didgeridoo op intuïtieve wijze muziekcomposities met een verhaal te maken. Een verhaal dat gecombineerd met poëzie steeds meer de vorm kreeg van een levend landschap vol planten, dieren, en ‘vreemde’ geluiden.
De eerste voorstelling is van 14.00 tot 14.45 uur
De tweede voorstelling 15.30 - 16.15 uur
Laat je meevoeren door de hypnotiserende sfeer en de klanken van didgeridoo, gitaar, percussie en stem.
Loftlûd zijn:
Jelmer van der Wal - Elektrisch- , akoestisch- en basgitaar, kalimba en zang
Sjoerd Bonnema - Didgeridoos, gongdrum, sleebellen, mondharp en mouthmusic.
Monique Buising - Poëzie en percussie
Een vrijwillige bijdrage (o.a. voor de muzikanten) wordt op prijs gesteld.
Meer informatie: www.loftlud.com of tel.: 06 275 666 86
Let op! Het terrein is moeilijk begaanbaar voor mensen die slecht ter been zijn.


Toegankelijkheid ecokathedraal Heerenveen

Maandag 17 juni 2019 hebben twee leden van Heerenveens initiatief Toegankelijkheid ( HiT Heerenveen ) op uitnodiging van de Stichting Tijd een wandeling gemaakt door de Le Roy tuin in Heerenveen met als doel te inventariseren waar de toegangkelijkheid verbeterd kan worden.
Het HiT zet zich in voor mensen met een beperking of een chronische ziekte, zodat ook zij zo veel mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Zwaan Soeten en Mirjam Wagenaar, die beide een visuele beperking hebben, namen de proef op de som en wandelden samen door de kilometer lange groene ecokathedraal. De plekken waar het lastig voor hun werd om te lopen zijn genoteerd, en worden in een rapport vermeld en doorgestuurd naar de Stichting TIJD die deze knelpunten aan gaat pakken. Voor zowel Soeten als Wagenaar was het bekend terrein: zij groeiden op in de buurt. Mirjam was er al een paar jaar niet doorheen gelopen omdat ze het idee had dat de strook slecht toegankelijk was. De wandeling is haar echter zo goed bevallen dat ze zeker de route weer vaker gaat lopen. Een groot deel van de tuin is zeer goed begaanbaar, maar het moet wel een natuurlijk pad blijven kwamen beiden tot de conclusie.
De Stichting TIJD beheert sinds 2005 deze ecokathedraal in Heerenveen-Midden en wil zich er de komende tijd voor inzetten om dit wandelgebied toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen, met inachtneming van de natuurlijke ontwikkeling van de groenstrook. Tips en ervaringen van andere wandelaars zijn zeer welkom! Ook de Stichting TIJD zet zich in om Gemeente Heerenveen beter toegankelijk te maken.


