Whpdetijd wereldwonderen 1at hebben de Rotterdamse Markthal, de Noord/Zuidlijn en Eye in Amsterdam en parkeergarage Lammermarkt in Leiden gemeen met de Ecokathedraal? Ze staan allemaal op de lijst met 7 nieuwe Nederlanse Wereldwonderen in het oktobernummer van HP/De TIJD.
Een opvallen verschil tussen deze wereldwonderen: De kosten van 6 projecten lopen uiteen van € 36 miljoen tot € 3,1 miljard. Realisatiekosten van de Ecokathedraal: € 0,-

"Toen de zeven wereldwonderen in de Oudheid werden vastgesteld, bestond ons land nog niet. Ook de opstellers van een 21ste-eeuwse lijst gingen voorbij aan de Amsterdamse grachtengordel, de Deltawerken en Flevoland. Ondertussen bouwen en baggeren we gestaag door, met opmerkelijk resultaat. Daarom hierbij zeven eigentijdse kandidaten uit eigen land, van diep onder de grond tot ver erboven." aldus Bert Nijmeijer in zijn inleiding.