Ecokathedraal Stefan Darlan Boris In het voorjaar van 2013 is een groep studenten van de School of Architecture uit het Deense Aarhus op werkbezoek geweest in Mildam en Heerenveen. De inititatiefnemer van de studiereis, Stefan Darlan Boris, heeft een mooie fotoserie gemaakt en gepubliceerd op zijn website. In de buurt van Aarus ligt een groot terrein waarvoor plannen zijn om de Ecokathedrale beginselen  toe te passen. Aarhus is in 2017 uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad, een jaar voordat Leeuwarden / Friesland dit zal zijn.

Ecokathedraal door Stefan Darlan Boris
In 2012 heeft de Stichting TIJD een lezing gehouden over de Ecokathedraal en de ideeën van Louis Le Roy, waarna een groep van 35 studenten in 2013 gedurende een aantal dagen in de Ecokathedraal in Mildam en in de Le Roy tuin in het centrum van Heerenveen aan het werk is gegaan met het maken van stapelingen van stoeptegels en klinkers.