• Leerlingen Nordwin College Le Roy tuin

Leerlingen van het Nordwin College tijdens praktijkles

Autobiografie van Louis Le Roy, retourtje MondriaanHet is dit jaar precies 100 jaar geleden dat in Leiden de kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Le Roy, die kunstacademie in Den Haag heeft gedaan en een groot kenner van de kunstgeschiedenis was, vroeg zich af wat er ná de abstracte kunst zou komen, en beschreef dit in zijn autobiografie "Retourtje Mondriaan".

Het boek is rijkelijk geïllustreerd met foto's van zijn glasverzameling. Le Roy stapelde niet alleen met stenen in zijn ecokathedraal, maar ook met glas. Le Roy wilde hier mee aangeven dat het het samenvoegen van afzonderlijke elementen (stenen, glas, planten, bomen ) tot een hogere complexiteit leiden en daarmee een hogere orde bereiken.

U kunt het boek dit STIJL-jaar voor slechts 12,50 kopen via onze webshop

In 2018, als Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa is, organiseert de Stichting TIJD in samenwerking met de Gemeente Heerenveen 9 workshops "Ecokthedraal denken en werken".