• Leerlingen Nordwin College Le Roy tuin

Leerlingen van het Nordwin College tijdens praktijkles

nordwin werkweekTijdens de werkweek van het Nordwin College in Heerenveen , een VMBO-groen opleiding, konden leerlingen zich inschrijven voor stapelen in de Le Roy tuin. 2 groepen van 10 leerlingen kozen hiervoor, en gingen onder leiding van Marcel Prins (rechts op de foto) aan het werk met tegels en klinkers. Ook de begeleiders Aad Buikemna en Alexandra Dijkstra droegen hun steentje bij.

De Stichting TIJD zoekt partners om mee samen te werken. Het Nordwin College is hier een voorbeeld van, omdat leerlingen op deze manier kennis maken met het werk van Le Roy. De tuin is op loopafstand van de school, en daarmee een ideale praktijk-plek. De komende tijd zal de samenwerking worden onderzocht.

In 2018, als Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa is, organiseert de Stichting TIJD in samenwerking met de Gemeente Heerenveen 9 workshops "Ecokthedraal denken en werken".