• Leerlingen Nordwin College Le Roy tuin

Leerlingen van het Nordwin College tijdens praktijkles

Leerlingen Nordwin College Heerenveen in Le Roy tuinLeerlingen van het Nordwin College in Heerenveen zijn regelmatig in de Le Roy tuin te vinden. De schoolbanken worden dan verruilt voor gestapelde bankjes. Op de foto is docent Anne Hein Gietema uitleg aan het geven over de manier van werken in de Le Roy tuin.

Deze stadstuin wordt door deze school gebruikt als les-locatie voor natuurlijk beheer van openbare ruimte. Zo is er een begin gemaakt met het opnieuw aanleggen van het 50 jaar oude wandelpad door de tuin. Dit gebeurt zonder machines, en uitsluitend met hand-kracht. De groenvoorziening van de gemeente Heerenveen heeft gezorgd voor zand om het pad goed aan te kunnen leggen.

In 2018, als Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa is, organiseert de Stichting TIJD in samenwerking met de Gemeente Heerenveen 9 workshops "Ecokthedraal denken en werken".