maand van de geschiedenisOktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. Ook in Heerenveen wordt hier aandacht aan besteed en wel in het Museum Heerenveen. De laatste week van oktober staat in het teken van het werk van Louis Le Roy onder de titel "grenzen volgens ecotect Louis Le Roy"
Thema dit jaar is "grenzen". Le Roy zijn werk is op meerdere punten grensverleggend, in figuurlijke maar ook in letterlijke zin. Zo was hij er altijd voorstander van om de grenzen tussen particulier en openbaar gebied weg te halen, en gesamenlijke ruimtes te creeëren.
Bij het Museum Heerenveen is een gratis wandelroute te krijgen, en u kunt tegelijkertijd een kijkje nemen bij de fototentoonstelling over de Le Roy tuin.